sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Rotarya Kanadassa

Olen jo aikaisemminkin kirjoitellut, että tyttäreni on Rotaryn kautta vaihto-oppilaana Kanadassa Miltonin kaupungissa. Lähdimme hiihtolomalla häntä tapaamaan. Se ei ole kovin suotavaa vaihdon alkuvaiheissa, joten vierailimme viimeisellä kolmanneksella. Olimme joulun aikoihin lähettäneet viestit omaan piiriimme sekä Miltonin Rotary-klubin nuorisovaihdosta vastaavalle henkilölle ja kysyneet lupaa vierailuun sekä ilmoitimme heille alustavan matkasuunnitelmamme. Heiltä luvan saatuamme, klubimme presidentti lähetti vielä viestin Miltonin piirin vaihto-organisaatiolle, jolta myös heltisi lupa vierailuun. Tällä halutaan varmistaa, ettei vaihto-oppilaan koti-ikävä yllätä kesken vuotta.

Ja vihdoin puolen vuoden hali-pula saatiin täytettyä.


Rotaryt voivat vierailla joka puolella maailmaa toistensa Rotary-kokouksissa. Klubit ja kokousten ajankohdat löytyvät netistä tai esim. kännykkäsovelluksella "Rotary Club Locator" (Play-kauppa). Osallistuin Janetten vastaanottavan klubin kokoukseen matkallamme. Heidän kokoukset poikkeavat hieman meidän kokouskäytänteistä. Kokous aloitettiin laulamalla "O Canada" ja rukouksella. Tämän jälkeen seurasi meillekin normaalia klubitoimintaa eli yhdessä ruokailu ja päivän ohjelman. Kokouksen aluksi kiitin jäseniä Janetten onnistuneesta vaihto-oppilasvuodesta sekä siitä, että pääsimme vierailemaan heidän klubilleen. Yleensä vierailevat rotarit vaihtavat klubiviirejä, mutta Janette oli jo vienyt klubimme viirin niin vein heille englannin kielisen kirjan Etelä-Karjalan alueen ruuista ja resepteistä. Vastalahjaksi sain heidän klubiviirin kotiklubille vietäväksi.



Itse kokouksen aiheena oli oman jäsenen eco-esitelmä. Hän kertoi omasta taustastaan ja työstään. Sen jälkeen käsiteltiin juoksevia asioita ja heillä oli valtavasti erilaisiin tapahtumiin osallistumisia. Jos laskin oikein, niin ennen kesää he ovat mukana viidessä eri tapahtumassa joko vain "näkymässä" tai myymässä leivonnaisia tms.

Klubikokouksen päätteeksi jäsenten kesken kiersi "happy buck" eli dollaria vastaan jokainen kertoi viikostaan jonkin iloisen tapahtuman. Joillakin tapahtumia oli enemmänkin :)

Viikko vierähti nopeasti Janetten käydessä koulua sekä nähtävyyksiin tutustuessa. Lauantaina oli viimeinen iltamme Kanadassa ja klubi oli päättänyt järjestää yhteisen illallisen yhden klubijäsenen kotona. Sohailit ovat muuttaneet Pakistanista ja illan ruoka-aiheena oli pakistanilainen ruoka, joita jokainen toi tullessaan. Se oli ERITTÄIN hyvää ja mausteista. Juttelimme niin Suomen ja Kanadan eroista kuin Rotary-toiminnasta molemmissa maissa. Ilta oli tosi mukava ja heidän kanssaan olisi viettänyt aikaa pidempäänkin. Harmi, että loma loppuu aikanaan ja piti palata koti-Suomeen.



Kotona Miltonin viiri pääsi muiden klubimme viirien joukkoon. Viirin vastaanotti presidenttimme Jouni Urpalainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti