maanantai 30. maaliskuuta 2015

Suunnittelua, suunnittelua...

Uuden rotarykauden valmistelu alkaa hyvissä ajoin. Toimihenkilöt valitaan ja hyväksytään klubeissa ennen joulua. Heti kevätpuolella alkaa tulevien presidenttien ja sihteerien perehdytys mm. yhteisillä AG-alueen kokouksilla, joissa istuvat presidentit opastavat tulevaan tehtävään apulaiskuvernöörin johdolla.

Jokainen Suomen rotarypiiri järjestää omassa piirissään tuleville presidenteille ja sihteereille koulutusviikonlopun keväällä, jonka nimi on PETS. Meidän piirin D1430 PETS oli Kuopiossa 28-29.3. PETSin tarkoitus on antaa eväitä toiminnan suunnitteluun ja verkostoitua muiden rotarien kanssa. Koulutuksessa, mutta myös tauoilla ja ryhmätöissä jaettiin hyviä käytäntöjä, ideoitiin uusia yhteistyömuotoja ja ennen kaikkea tutustuttiin toisiin rotareihin.


DG Risto Löppönen piti PETSin avauspuheenvuoron. Tämän jälkeen DGE Ari Jussila kertoi tulevan kauden suunnitelmista.


Lauantain koulutus jatkui nuorisovaihdon käytäntäntöihin, rotaryn sähköisiin järjestelmiin sekä piirin projekteihin tutustumisella.


Klubitoiminnan suunnitteluun annettiin monenlaisia eväitä ja minäkin pääsin lavalle AG Hannu Kunnalan puolesta kertomaan innostavasta klubitoiminnasta.


Seminaarien päätteeksi jokainen AG-alue kokoontui suunnittelemaan tulevaa kautta yhdessä ja miettimään minkälaista yhteistyötä ME haluamme. Ideoita lensi ja monenlaista kivaa keksittiin. Nyt jäsenet vievät ehdotukset klubeilleen ja huhtikuun yhteisessä kokoontumisessa päätetään tapahtumat tarkemmin piirin alueella.

Lauantai-ilta jatkoi illallisen ja palkintojenjaon merkissä. Tunnelmaa tahditti Minna Canthin musiikkiluokan yhtye vauhdikkailla kappaleilla. 

Sunnuntaina koulutus jatkui rotarysäätiön toimintaan tutustumisella sekä pidettiin piirikokous. DG Risto Löppönen piti päätöspuheenvuoron ja lounaan jälkeen jokainen lähti kotimatkalleen täynnä uusia ajatuksia ja mukavaa yhdessäoloa.


Etelä-Karjalan AG-alueen tulevat presidentit ja sihteerit ryhtymässä uusiin haasteisiin (ainakin vielä) iloisissa tunnelmissa. PETSissä mukana olivat Kaapo Pulkkinen, Petri Kemppi, Seija Välimäki, Olli Smolander, Virve Eronen, Kristine Myller, Aini Paakki, Sari Toikka, Kai Könönen ja Teuvo Räsänen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti